Kumppanit 2018-11-27T14:25:56+00:00

Merkityskumppanimme

Merkityskirjat on yhteisöllinen lastenkirja. Yhteisöllisyys näkyy kirjan tuotannossa (kuka vain voi tulla mukaan Luovaksi Merkitysassistentiksemme), mutta myös kumppaniverkoston kautta: isommat yritykset ja yhteisöt ovat halunneet tukea meidän pienyrittäjien innovatiivista lastenkirjasarjaa. Tällä sivulla esittelemme mainiot yhteistyökumppanimme.

Yhteistyökumppaneidemme lisäksi Merkityskirjojen Mahdollistajia ovat upeat Merkityskummimme. Helmeri Hessunpojan kummiyrityksiä ovat Vääksyn Lääkärikeskus, Nivos, Fazer (Alku), HeiaHeia (Hintsa Performance) sekä Fressi. Jos sinun yrityksesi haluaisi tukea Merkityskirjojen tarinan kehittymistä, lue erilaisista vaihtoehdoista täältä.

Jokainen Merkityskirja on yhteisöllinen lastenkirja, mutta samalla myös hyvää tekevä lastenkirja. Kirjan myyntihinnasta kohdennetaan peräti seitsemän euroa kirjan teeman äärellä työskentelevän järjestön toiminnan tueksi. Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana -kirjan järjestökumppani on SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto.

SEY on toiminut kaikkien eläinten – ei siis vain kissojen – hyväksi Suomessa jo vuodesta 1901. Jokainen eläin on tärkeä riippumatta siitä, millaista hyötyä siitä on ihmiselle. Kunnioitus kaikkea elollista kohtaan luodaan jo lapsuudessa. Monet lapset rakastavatkin eläimiä vilpittömästi ja toivottavasti tunne vain vahvistuu lapsen kasvaessa aikuiseksi.

Eläinsuojeluyhdistyksiä voi tukea myös rahalahjoituksin, liittymällä itse jäseneksi tai toimimalla vapaaehtoisena vaikkapa Hugo-kissan kaltaisia mahtavia kissapersoonia löytöeläintalossa hoitaen.

Lue toiminnasta lisää osoitteesta www.sey.fi. Sekä kattojärjestö SEY:n että monet sen jäsenyhdistykset löydät myös Facebookista.

Merkityskirjojen virallinen Kulttuurikumppani on Sinfonia Lahti (Lahden kaupunginorkesteri). Teemme aktiivista yhteistyötä korkealuokkaisen kotimaisen lastenkulttuurin edistämiseksi. Musiikki ja kirjallisuus sopivat mitä mainioimmin yhteen jo lapsuudesta saakka. Yhdessä voimme tarjota lapsille unohtumattomia kulttuurielämyksiä, jotka toivottavasti kantavat aikuisuuteen asti.

Tapahtumissa, joissa kierrämme yhdessä, tarjoamme lapsille uudenlaisia elämyksiä yhdessä kehittämämme Sinfonisen piirustuspöydän äärellä. Musiikki on kautta aikain inspiroinut muita taiteen tekijöitä, niin kuvataiteilijoita kuin tarinankertojia luoviin maailmoihin ja tätä samaa haluamme tarjota lapsivieraillemme.

Tapahtumista saat tietoa parhaiten seuraamalla meitä kumppanuksia sosiaalisessa mediassa. Merkityskirjat Facebookissa. Sinfonia Lahti Facebookissa.

Sinfonia Lahden lapsille räätälöityyn ohjelmistoon voit tutustua osoitteessa www.sinfonialahti.fi

Tärkeitä merkityksiä tarinassamme ovat myös suomalainen työ ja luotettavat, vastuullisesti toimivat yhteistyökumppanit. Siksi Merkityskirjat painetaan ihan meitä tekijöitä lähellä. Helga Hidalmiina -kirjat on painettu Lahdessa Painotalo Plus Digitalilla ja Helmeri Hessunpoika -kirjat Painotalo Markprintillä. Myös kirjan sidonta on kotimaista työtä.

Ympäristövastuuasiat ovat molemmilla painokumppaneillamme kunnossa, josta takeena muun muassa maailman tunnetuin ympäristöjärjestelmä ISO 14001.

Merkityskirja on aina myös joutsenmerkitty painotuote.

Mikä voisikaan olla parempi paikka juhlistaa lahtelaisyrittäjien innovaatiota kuin oman kaupungin Kätevä & Tekevä -messut! Lahdesta alkoi näin myös messukiertueemme yhdessä Kulttuurikumppanimme Sinfonia Lahden kanssa. Messujen vinkkilavalla kerroimme kokemuksiamme joukkorahoituksesta, sillä äärimmäisen arvokas ”starttiraha” kirjasarjallemme saatiin Mesenaatti-palvelun joukorahoituskampanjan kautta.

Kätevä & Tekevä -messuilla juhlittiin myös valtakunnallisen Nenäpäivän etkoja, ja me Kulttuurikumppanit pääsimme ohjelmalavalle kertomaan Merkityskirjojen ideasta.

Suositut Kätevä & Tekevä -messut ovat monen kädentaitajan ja harrastajan vakiohjelmistossa vuodesta toiseen. Eikä ihme, sillä näiltä hyväntuulisilta marraskuun messuilta saa muun muassa roppakaupalla vinkkejä joulunviettoon ja pukinkonttiin.