Helga Hidalmiinan kissamaiset satutuokiot 2018-04-09T19:25:49+00:00

Kissamaiset osallistavat satutuokiot

Merkityskirjat® on uusi kotimainen lastenkirjasarja, joka käsittelee iloisesti kuvitetun tarinan keinoin tärkeitä teemoja, joista on hyvä jatkaa keskustelua lapsen ja aikuisen välillä myös kirjan sulkeutumisen jälkeen.

Sarjan esikoisteos Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana  tutustuttaa lukijansa Kehräkummun kissatalon löytökissoihin. Opettavaisen, mutta hauskan tarinan kautta avautuu lasten kanssa luonteva keskustelu eläinsuojelutyöstä eli yksinkertaisimmillaan siitä, että ihmisellä on aina vastuu eläimestä.

Kirjan tekijöiden tarjoamassa satutuokiossa lapset pääsevät tarinan kautta pohtimaan muun muassa:

  • Mitä lemmikin ottaminen kotiin tarkoittaa ja kuinka siitä tulee huolehtia?
  • Millä tapaa kissa on erilainen lemmikki kuin esimerkiksi koira?
  • Liittyvätkö kissat jollakin tapaa myös kulttuuriin?
  • Millaisia sanontoja kissoihin liittyy (kissanpäivät, koiranilma, etsiä kissojen ja koirien kanssa, nostaa kissa pöydälle jne.) ja mitä niillä itse asiassa tarkoitetaan?

Lapset saavat äänestää mielipiteitään kissamaisilla äänestysmerkeillä. Satutuokion päätteeksi lapset pudottavat lankapätkän kissatalon emännän lankakoriin. Lankapätkistä Elliweera kutoo löytökissoille torkkupeiton, jonka etenemistä voi seurata täällä.

Satutuokion kesto ja osallistujamäärä: Satutuokion kesto noin 20-30 minuuttia (tilaaja voi esittää täsmätoiveen pituudelle). Osallistujamäärää ei periaatteessa ole rajoitettu, mutta Hugo-äänestysmerkkejä on varattu 30 lapselle. Jos osallistujia on enemmän kuin 30, toteutetaan äänestys ”tassuäänestyksellä”. Eli viittaamalla.

Vaatimukset satutuokion tilalle: Esitysmateriaali on sähköisessä muodossa ja se voidaan esittää suurelta tv-näytöltä, videotykiltä tai muulta laitteelta, jonka avulla materiaali voidaan heijastaa esimerkiksi muistitikulta. Lapset voivat istua näytön äärellä joko lattialla tai tuoleilla.

Jos paikassa ei ole sähköisen materiaalin esitysmahdollisuutta, voidaan satutuokio esittää suurtulosteiden avulla. Tällöin satutuokio pidetään ja laskutetaan aina kahden esiintyjän mallilla.

Satutuokion hinnoittelusta: Hintaan vaikuttaa kokoonpano ja tilaisuuden luonne: pidetäänkö esiintyminen kirjastossa, päiväkodissa/koulussa vai kaupallisessa tilaisuudessa. Satutuokio voidaan toteuttaa yhdellä tai kahdella esiintyjällä. Jos esiintyjiä on kaksi, on lavalla Helga Hidalmiinan lisäksi myös Hugo-kissa. Kertomalla tilaisuutesi yksityiskohdat (info@merkityskirjat.fi), saat paluupostissa tarkan hinnan. Voit myös soittaa suoraan Terhi Kankaalle 050-555 2577.

Hinnoittelun pohjana on käytetty Lukukeskuksen tilaajalle ja kirjailijalle antamia palkkiosuosituksia. Satutuokio varataan ja laskutetaan kuitenkin suoraan Merkityskirjojen kautta, joten hintoihin ei lisätä Lukukeskuksen veloittamaa palvelumaksua.

”Helga Hidalmiina ja Hugo-kissa esiintyivät Kids&Pets lapsi- ja lemmikkimessuilla. Merkityskirjojen osallistava satutuokio oli hauskalla tavalla opettavainen, sekä lapsille että aikuisille! Lapset saivat osallistua mm. äänestämällä ja selvästi viihtyivät ja saivat samalla pohtia luontevalla tavalla eläinsuojelutyötä. Suosittelen lämpimästi kaikkiin lastentapahtumiin.”

Markkinointi- ja myyntipäällikkö Hanna Kiilamaa, Jyväskylän Messut

Lisätiedot ja varaukset: Terhi Kangas, Merkityskirjat, 050 555 2577 info@merkityskirjat.fi

Satutuokiosta löytyy myös mediataitopainotteinen ”Special edition”. Lisäpalveluina tapahtumiin tarjolla myös kissamaisia kasvomaalauksia ja ihokuvia, Helga Hidalmiinan Onnenpyörä sekä Sinfoninen Piirustuspöytä. Kysy lisää!